Az Ősforrás Iskola korábbi és jelenlegi tanulóinak visszajelzéseiből...


"Több, mint tíz éve végeztem el az Ősforrás Iskolát, jártam be az ösvényeit, rétjeit kívül és belül. Az eltelt évek alatt nem volt nap, hogy ne használtam, hasznosítottam volna az itt megkapott, megszerzett ismereteket. A tanítások tiszták, érthetőek, inkább a magunkkal hozott, bennünk lévő rejtező tudást hozzák elő, azokkal csengenek össze, mintsem  kívülről akarna belénk préselni valamit, ami nincs ott. A mai napig hálával gondolok tanítómra, Sólyomfi- Nagy Zoltánra és társaimra, akikkel remek csapattá kovácsolódtunk össze. Áldás!" (Kriszta)

"Nekem mind amellett, hogy olyan tudást adott, ami nem hogy csak a magyar ősök tudása, de egy univerzális örökség, megajándékozott barátokkal, egy közösséggel, ahol megértjük egymást." (Andrea)

"Azt már nagyon régóta tudom, hogy a világ sokkal több annál, amit érzékszerveinkkel felfogunk, ami a mindennapi életben körülvesz minket. Ezen kívül valahol léteznie kell - és van is - örök érvényű, öröktől létező isteni igazság, lelki igazság ami belénk van kódolva, valahol mélyen el van rejtve bennünk, csak fel kell tárni, felszínre kell hozni, hogy általa tisztább, emberibb, boldogabb életet élhessünk és megismerhessük önmagunkat, eredetünket, származásunkat is. Ehhez a megismeréshez egy kapun keresztül vezet az út. Nekem az Ősforrás ez a kapu. Ezen belépve tanulom meg, sajátítom el és elméleti valamint gyakorlati megtapasztalások során élem meg azt, amit keresek, jutok el a megismeréshez. Mindezt csodálatos természeti környezetben, nagy tudású, kiváló tanító tolmácsolásában, fantasztikus emberek társaságában. Köszönöm. Áldás." (Krisztián)

"Az Ősforrás Iskola a bennem rejtőző ősi tudással kapcsol össze engem, amelynek tanításai, bár most újdonságok, mégis természetesek, otthonosak számomra. Csodálatos megéléseket, és izgalmas megértéseket ad nekem, gyönyörű környezetben, szeretetteljes csoportban egy hiteles tanító által. Szeretem, hogy a komoly témák megismerése közben is mindig megjelenik a humor, a vidámság és az öröm. Továbbá nagyon fontos számomra a más népek hagyományai felé tanúsított tisztelet és elfogadás. Köszönöm, hogy itt lehetek." (Eszter)

"Én már az első órákon megdöbbentem azon, hogy igazából semmit nem tudok az őseimről, a magyarokról. Amit az iskolákban és életemben összeszedtem, az nulla. Amit az Ősforrásban tanultam, olyan tudás, ami a génjeimben volt, csak elő kellett csalogatni. Megtaláltam az igazi önvalómat, amiért nagyon hálás vagyok , és mindig nehezemre esik hazamenni ebből a közösségből." (Kinga)

"A számomra a sok jólélek és kedves emberek megismerésén túl hiteles ismereteket szereztem a Magyar ősi tudásról a Tengri hagyományról és tanításairól. Közelebbről megismerhettem a természet nyújtotta csodákat és felfedezhettem a magamban rejlő tudást és képességeket egyaránt! Ezért nagyon hálás vagyok. Áldásomat küldöm mindenkinek!" (Imre)

"Az Ősforrás iskolában olyan lélektarsakkal és tanítókkal találkoztam, akiket a mai napig szeretek és tisztelek. Örülök ha találkozunk és megölelhetem őket. A tanítványokból helyi lelkes közösség formálódott, hogy őrizzük és gyakoroljuk őseink hagyatékát "síppal, dobbal, nádi hegedűvel."" (Éva)

"Kedves Sólyom !Köszönjük az Ősforrás tanításaidat .Olyan megéléseket kaptunk általad, amire nem is gondoltunk, amikor kíváncsiságból elindultunk. Nekem a legnagyobb kedvencem az Aranyjelek volt, amit rögtön gyakorolgattam. Fiam is nagyon szereti. Hihetetlen, hogy mennyire gyorsan hozott eredményt .Az ősökkel való találkozás is nem mindennapi élmény volt. Köszönet a többi tanításért is. Szinte időutazást tettünk egy kicsit az őseinkhez. Mindegyik nagyon különleges volt. Szeretettel gondolunk vissza mindenkire. Áldás." (Ági és Sanyi)

"Nekem: Rengeteg barátot..." (Tamás)

"Remek/emlékezetes megélések/kapcsolódások kint/bent és fenn/lenn" (Gusztáv)

"Eszközöket kaptunk az Élethez, hogy olyan esetekben is helyt tudjunk állni, ahol előtte tehetetlenül és megértések nélkül álltunk. Olyan ősi tanításokat kaptunk, melyek által jobb emberré formálódhattunk, ami a hétköznapjainkra is hatással van. Talán a leglényegesebb, hogy egy fantasztikus közösség alakult ki, ami által kaptunk még egy családot. Én receptre felírhatóvá tenném." (Róbert)

"Mit ad az Ősforrás Iskola? Sok helyen megfordultam és visszatekintve ezekre, szerencsésnek érzem magam, hogy mindenhonnan hozhattam el jó és számomra hasznos tapasztalatokat. Ide is mindig szívesen érkezem, várom, hogy jöjjön a hétvége és lehessen ismét jönni és töltekezni. Élvezem azt, hogy jó hangulatban, értő, elfogadó közösségben lehetek. Minden alkalommal rácsodálkozom a hagyományaink sokszínűségére, gazdagságára, a tanítások mélységére. Olyan, mintha a sokféle iskola és oktatás után végre hazaérkeztem volna. Bár sok újdonság is van abban amit tanulok, de itt tapasztalhatom meg azt, hogy a tudás tényleg bennünk van. Csak kell hozzá a megfelelő tanító aki emlékeztet rá, hogy magunkban hordozzuk azt. Az első perctől úgy érzem, hogy jó helyen vagyok!" (Réka)

"Nekem az Ősforrás tanítások, kaput nyitottak népünk hagyatékának végeláthatatlan tengerére. Felfedeztem azokat a kapcsolódási utakat amiket szívből éreztem, de még nem tudtam, hogyan lépjek rájuk. Családra leltem, barátokra, igaz szívű és lelkű emberekre! Ráéreztem a szertartások ízére és fontosságára. Gyökeret ereszthettem végre őseink földjébe és koronát bonthattam a magas égbe! A mai napig sokat kapok, együttműködő, szeretet közösségeiben... Itt gyűjtöttem kellő hitet és bátorságot, hogy zenéljek, hogy énekeljek, hogy beszéljek az emberekhez és gyógyítsam őket, ahogy csak tudom. Végtelen hálát érzek! Köszönöm szépen! Virágoskert nyílik lelkünk közepében!" (Nimród)

"Nekem a keresés végét jelentette. Kb. 20 év keresgélés, sok-sok féle lelki úton járók csoportjaiban, tanításaiban, szertartartásaiban vettem részt, és itt állt össze az az alap, amivel megtaláltam a természethez, és önmagamhoz az utat. A szertartások, amit az Ősforrástól kaptam, megalapozták, és kerekké tették a hitvilágomat. Köszönöm szépen! Virágoskert nyílik lelkünk közepében." (Zoltán)

"Saját tapasztalataim alapján a következők várnak azokra, akik az Ősforrás Iskolát választják: szeretetteli, elfogadó légkör. Bölcsesség, humor, nyitottság, alázat. Sok gyakorlati tapasztalás, nagyon mély megnyílások, számtalan mélységes felismerés. Összetartó, de befogadó, egymást segítő, támogató közösség. Nagyon jó hangulat, gyönyörű környezet. Nagy szeretettel ajánlom!" (Mária)

"A tanfolyam megértést adott a világunk működésében. A tanítások, a szertartások, a gyakorlatok megsegítették, hogy rendet teremtsünk az életünkben... Egy eszközrendszert ismertünk meg, hogy a lélek dolgait hogyan tudjuk összehangolni a természet ciklusaival, a hagyományokkal, a szellemvilággal... Önművelés egy megtartó családias közösségben, barátok közt. Egy menedék volt a 12 hétvége együtt, ahol fel tudtunk töltődni és újult erővel haladni tovább a mindennapokban. (Zita)

"Én nem vagyok egy ősmagyarhősmagyar. Sose voltam rá büszke, és semmit nem jelentett. Jó, magyarnak születtem. És akkor mi van?! Tavaly a Napszarvason csak úgy beültem az üres jurtába, nem tudtam ki jön előadni vagy jön- e bárki . Sólyomfi-Nagy Zoltán jött az oltárral és mesélt róla. Volt amit tudtam, volt amit nem. Az első mondattól kezdve azt éreztem, ezt nekem tanulnom kell tőle. A végén mentem a bejárathoz szórólapért, és a sátramban már néztem is. Elkezdtem az Ősforrást szeptemberben. Mióta ide járok, jelentősége lett annak, hogy magyar vagyok. Azt gondolom , meglehetősen sokat kapok itt ." (Tímea)

Az *Ősforrás* mindezt sokszorosan kibővítette és megerősítette bennem, ... és még egy "nagy dolgot" kaptam, a Naptáncot. Itt kristályosodott ki és erősödött meg bennem -az addig is tudott *küldetésem* , "Életfeladatom". Mások segítése, szolgálata. Sok mindent kaptam. Tudásbővülést. Lehetőségeket. Erőpróbákat. Barátokat. Közösséget. Társakat. Önmagamból sok-sok darabot. Nem tudom hová vezet az életutam, mivé-kivé válok a jövőben. Az Ősforrás által tanultak, tapasztaltak, emberi kapcsolatok mindenképp meghatározói a mindennapjaimnak s jövőmnek. Köszönet s hála van bennem. Áldott minden történés. (Edina)

Mindig is érdekelt a sámánizmus és azon belül a magyar táltos hagyomány. Végre egy nagyszerű tanítótól tudtam személyesen ismereteket szerezni, úgy elméleti és ami még fontosabb gyakorlati szempontból is. Nekem legtöbbet a révülés technikája, az izzasztókunyhó szertartások és az erőállatokkal való ismerkedés adott. Korábban nem tapasztalt tudatsíkok nyíltak meg önmagam és a látható és láthatatlan világ megismerése felé, amely úton azóta is járok. Nagyszerű barátokat és felemelő dalokat ismertem meg egy szeretetteljes, összetartó közösségben. Köszönet, hála! (György)

Az Ősforrás Farkas csoportjának tagjaként igazi "falka élményt" éltem át. Jó hangulatban, nyitott szívvel eltöltött másfél év volt ez, ahol Sólyom tanításain és személyiségén keresztül közelebb kerülhettünk a transzcendens világhoz, őseink és saját belső énünk bölcsességéhez. Itt tapasztaltam meg először az egység élményt, a minden EGY érzését, aminek köszönhetően a természettel való kapcsolatom is elmélyült. Az "iskola" egyfajta szemléletmódot adott, módszereit azóta is használom a munkámban és magánéletemben egyaránt. Az együtt töltött időre mindig meleg szívvel gondolok vissza. (Magdolna)